PT Business Academy Slovenia

Zgodovina

Razvoj usposabljanj za osebnega trenerja

Kako smo začeli?

Začetki usposabljanj za osebne trenerje segajo v daljno leto 2016, ko smo z željo zaposliti najboljše osebne trenerje v našem fitnesu (takrat imenovanem B&P Gym) ugotovili, da trenerjem na slovenskem trgu manjka praktičnega znanja.

Takrat smo pričeli s praktičnim mentorskim programom, ki se je kasneje ob pomoči mednarodne organizacije za fitnes profesionalnce razvil v evropsko priznan tečaj za osebne trenerje.

Januarja 2023 smo izvedli “re-branding” in se preoblikovali v PTBA – Personal Trainer Business Academy. Razvili smo svoje učno gradivo, ki upošteva najnovejša dognanja iz področja fitnes industrije, ter vključili tudi široko področje psihologije in poslovanja za osebne trenerje.

Vse naše tečaje – tečaj za osebnega trenerja, prehranski coaching, tečaj za fitnes managerja in DNA fitness specialista, smo akreditirali pri mednarodnih ustanovah; hkrati pa je tečaj za osebnega trenerja prilagojen slovenskim zahtevam, kar omogoča, da je tečajnikom v okviru postopka prek OKS priznana usposobljenost za delo v športu v Sloveniji.

SMO MEDNARODNO AKREDITIRANI

Akreditacija je proces, s katerim se izobraževalni program ovrednoti glede na veljavne standarde in se prizna kot akreditiran, če jih izpolnjuje.

Tečaj PTBA za osebnega fitnes trenerja je akreditiran pri trenutno najpomembnejši instituciji v Evropski uniji – Europe Active, ki upravlja tudi EREPS: European Register of Exercise Professionals in se edini v Sloveniji ponaša s standardom EQF4 – za osebnega trenerja (tj. , stopnjo višje kot EQF3 – inštruktor fitnesa).

Z vpisom v EREPS si zagotovite tudi širšo mednarodno veljavnost vašega certifikata. Poleg več kot 24 držav članic EU bodo članstvo v EREPS priznali tudi drugi registri po svetu (predstavništva ZAE …).

Tečaj PTBA osebni fitnes trener, kot tudi nadaljevalni tečaji PTBA, so akreditirani tudi s strani REPs UAE v Združenih arabskih emiratih ter tako tečajnikom odpritajo vrata na trg dela na Bližnjem Vzhodu.

Na območju Slovenije imajo pravico do dela v športu izključno tisti športni delavci, ki so ustrezno strokovno izobraženi oziroma strokovno usposobljeni in vpisani v Razvid strokovno izobraženih in usposobljenih športnih delavcev. V ta namen morate svojo diplomo PTBA z zahtevano dokumentacijo za priznanje kompetenc predložiti Olimpijskemu komiteju Slovenije in se nato prijaviti v razvid športnih delavcev, ki ga vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

DELO V TUJINI

Vas zanima delo v tujini?

Usposabljanje PTBA za osebnega trenerja omogoča delo osebnim fitnes trenerjem tako v Evropski Uniji, kot izven.

Za več informacij, kje v svetu lahko delate z diplomo PTBA osebni trener prosim preverite spodnji seznam:

države EU

Združeni Arabski Emirati

 

Scroll to Top

SEDAJ MOŽNO TUDI PLAČILO NA OBROKE

(S klikom na gumb izberi način plačila...)

SEDAJ MOŽNO TUDI PLAČILO NA OBROKE

(S klikom na gumb izberi način plačila...)